Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Renhet på kretskort i fokus på SEE2016

SEE2016 är Nordens största och viktigaste mötesplats för den professionella elektronikindustrin och går av stapeln på Kistamässan 19-21 april 2016. Ett av mässans stora dragplåster är aktiviteten Live Production, en avdelning för tvätt, renhetsmätning och lackning av flera hundra avancerade kretskort. Tillverkningen av kretskorten sker i två stycken toppmoderna ytmonteringslinor på mässgolvet framför ögonen på besökarna.

På en yta av över 250 kvadratmeter kommer två olika kretskort att produceras, inför ögonen på besökarna, för att sedan transporteras till en avdelning för renhetsmätning, tvättning och lackning allt under ledning av Bob Willis, erkänd expert på området. Ett av korten är ett IPC B52 kort anpassat för SIR (Surface Isolation Resistance) testning.

– Huvudsyftet är att belysa parametrarna som styr renheten på kretskorten och vad som krävs för att få dem rena samt vad händer om kretskorten lackas utan att de är tillräckligt rena, säger Lars Wallin, Projektledare Live Produktion på SEE2016.

På mässan kommer löpande resultat att redovisas från scenen och varvas med korta intervjuer av experter på olika delar i tillverkningskedjan för att besökarna skall få en inblick i komplexiteten i tillverkningen dagens elektronikhårdvara.

Efter mässans slut kommer flertalet av kretskorten att sändas till flera olika internationella laboratorier för en ingående analys.

– Resultatet av analysen kommer att redovisas för alla deltagare på Kvalitets-, Tillförlitlighet- och Renhets-konferensen på Stockholmsmässan som går av stapeln den 8 september 2016, säger Lars Wallin. Glöm inte att anteckna datumet i almanackan.

Sveriges bästa handlödare koras
I aktiviteten ingår också SM i Handlödning. Tävlingen är öppen för alla verksamma inom svensk elektronikindustri och prispengar delas ut till både 1:an, 2:an och 3:an.

– Den nya svenska mästaren att få åka till en elektronikmässa i Tyskland för att tävla mot europeiska motståndare, berättar Magnus Eriksson, Event Manager på Stockholmsmässan. Vinner Svenska Mästaren där väntar en biljett till San Diego för att delta i Världsmästerskapen i Handlödning 2017.

För att attrahera även kommande generationers elektronikmedarbetare arrangeras varje dag SM i Handlödning för studenter/elever på landets tekniska gymnasier, yrkesskolar och högskolor. Det sker med ett nykonstruerat kretskort med syfte att låta deltagarna prova att löda fast både hål- och ytmonterade komponenter med professionella verktyg.

För mer information, besök www.see-event.se eller kontakta:
Magnus Eriksson, Event Manager, Stockholmsmässan, magnus.eriksson@stockholmsmassan.se, 08-749 43 30.
Magnus Deutgen, pressansvarig S.E.E., magnus@op3.se, 070-733 46 02.

Bilder